cikgu azreef!!!!!
ini umai ker???
mai sini hantar citarasa rinduan..kak ayu nak rasa.....
aduh!!! anakku kena tukar nama nie..
hahaha
PS: macam sedap jer umai kamu tu, pandai kamu masak...siapalah bertuah
umai?
tak penah dengar pun...
urm...dah perap, kena bakar atau kukus?
to kak ayu,
yelah kot, sy just ikut je dlm resepi tu, hehehe...
takyahlah htr, kat rmh akak kan dah ada umai, hehehe...
unik tau nama tu, hehehe...
kak, sy tk pandai masak pun kak, just ikut je apa yg di ajar dlm resepi tu...
to WR,
ooo awak tk penah dgr yer... umai ni biasanya kat sarawak, sy penah dgr, tp ni 1st time buat... saje nak bereksperimentasi
die perap gitu je, then makan... air limau n cuka yg memasak isi ikan tu...
klu nak kukus jap pun leh...
yg paling best campuran bumbu die tu...
wlam dan salam buat mu reef...
ko telan ker tak umai tuh?? ker ko ratah 'sampah sarap' tuh ajer? kekeke.. bravo bravo klu pndai mkn...
re: akak nak 'futher' kat warung! boley ker gtu? hahaha.. tak larat la reef nk sambung.. otak dah karat! master mls apalagik phd! aku rasa masa isi borang tuh aku pingsan dulu kot! hahaha..
to kak hana,
w'salam kakakku, hehehe...
last2 kan kak, sy kukus je umai tu... sbb ikan tu tk berapa jadi, sbb sy masukkan kepala ikan tu sekali, tk amik isi jer... tp sampah sarap tu mmg sedap tau kak, hehehe... sy rasa sy blh layan umai ni, cuma tk jadi jer, hehehe...
ok, lehlah klu kat warung... nanti sy join sekali, hehehe... takpelah kak, tumpang phd kat abg hamzah jer, hehehe... amiklah gak dr. ina, heheh...
Leave a Comment